WHEN IT MATTERS

terug

Architectuur & Design

Architectuur

Het woord architectuur klinkt iedereen bekend in de oren, maar wordt vaak niet geassocieerd met de ICT. Architectuur is echter wel de spil van uw ICT. Immers, een gebouw dient ook een blauwdruk te kennen waarop wordt aangegeven waar alle leidingen komen te liggen, waar het dak moet komen, welke materialen worden gebruikt en hoe het gebouw er uiteindelijk uit moet komen te zien. Zonder deze leidraad is het gewenste eindresultaat niet te behalen.

Dit is ook zo binnen de ICT. In iedere ICT omgeving zijn talloze functies actief, waardoor het overzicht al snel verloren gaat. Welke functie draait waar? Welke rol speelt de internet verbinding? Welke verbanden zitten er tussen de verschillende apparaten en hoe kunnen deze worden geoptimaliseerd? Architectuur brengt deze verbanden in kaart.

Kortom, architectuur creeert overzicht en signaleert. Architectuur garandeert dat investeringen optimaal kunnen renderen en uw infrastructuur stabiel blijft. Daarmee is architectuur, volgens Horus ICT, de basis van alle ICT omgevingen.

Design

Het design is een logisch voortvloeisel uit een architectuur: zonder architectuur geen design. Maar zonder design ook geen bouw. Een design dient binnen de kaders, dit zijn de richtlijnen, uitgangspunten, kwaliteitsattributen en de overzichtstekeningen, ingevuld te worden worden. Op basis van een design kan daarna een ICT oplossing worden gebouwd.

De architectuur heeft een controle functie bij de bouw van ICT oplossingen. De architect controleert gedurende de bouw of de bouw ook conform the architectuur plaats heeft. Dit lijkt overhead, maar op de lange termijn voorkomt dit ad hoc ICT implementaties waardoor ICT landschappen veelal instabiel worden en niet meer de beschikbaarheid kunnen leveren die uw organisatie nodig heeft.

Wilt u meer informatie over architectuur en/of design, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ga naar diensten